Kilpailu­ohjeet

Tärkeää infoa kilpailuiden eri osa-alueista – lue hyvin läpi ja kertaa info vielä kisaviikolla.

Kilpailun aikataulu löytyy täältä.

Ilmoittautuminen ja varmistukset täältä.

Kisaorganisaation yhteystiedot löytyvät täältä.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan WA:n kansainvälisiä yleisurheilun kilpailusääntöjä ja SUL:n mestaruuskilpailusääntöjä.

Näin saavut Leppävaaraan

Leppävaaran Stadionille saavutaan Turuntien (tie nro 110) kautta, laita navigaattoriin osoitteeksi Vanha Maantie, josta löytyvät opasteet perille Leppävaaan urheilupuistoon. 

Älä laita osoitteeksi Veräjäpellonkatu, opastaa väärää kautta urheilupuistoon. Uimahallin pysäköintialue on varattu VAIN uimahallin käyttäjille, älä jätä autoa tai linja-autoa tänne!!

 

Pysäköinti Leppävaaran urheilupuistossa

Linja-autojen purkua sekä pysäköintiä varten on varattu oma alue, joka vahvistetaan myöhemmin kesällä Leppävaaran urheilupuiston rakennustöiden takia.

Henkilöautojen pysäköinti tapahtuu Vanha Maantien varrella olevalle P-alueelle. Huomatkaa, että jäähallin edessä oleva P-alue on ensisijaisesti jäähallin käyttäjille ja sillä alueella on aikarajoitettu pysäköinti – muualla Vanha Maantien P-aluetta ei ole aikarajoituksia.

Seurateltat

Seurateltoille on varattu tilaa takakaarteen luona olevalle hiekkakentälle ja sen läheisyyteen. Teltan paikka on varattava kisatoimistosta sähköpostitse – toimisto@espoo2024.fi HUOM: ilmoita seuran teltan koko.

Majoittuminen SM-viesteissä

Olemme tehneet yhteistyösopimuksen Sokos Hotels’ien kanssa, jotta voimme tarjota monipuolisen kattauksen eri majoitusvaihtoehtoja – hotellivaihtoehdot löytyvät täältä

Annamme mielellämme lisätietoja kaikesta ruokailuun tai majoitukseen liittyvissä lisäkysymyksissä – lähetä viestisi osoitteeseen toimisto@espoo2024.fi

Kisan aikaiset ruokailut

Tarjoamme kisapäivinä Leppävaaran stadionin läheisyydessä buffet tyylisen lounaan kaikille ruokailulipun lunastaneille, lipun hinta on ennakkoon tilattuna 13e, paikan päällä ostettuna 14,50e.

Voit tilata ruokailulipukkeet tämän linkin kautta mielellään 31.7. mennessä, viimeistään 15.8..

Varmistus on ehdoton edellytys osallistumiselle!

MUISTA ettei joukkuepaketin noutaminen ole varmistus, se tulee tehdä erikseen jokaisesta joukkueesta!

Käytössä on sähköinen varmistus ja sählöisen varmistusjärjestelmän ohjeet päivittyvät tänne lähempänä kilpailua.

Joukkueen juoksujärjestys vahvistetaan osanoton varmistuksessa. Osanoton varmistus on tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. Lajin alku tarkoittaa hetkeä, jolloin laji esiintyy ensimmäistä kertaa aikataulussa. Varmistuksen voi tehdä aikaisintaan lajia edeltävänä päivänä, eli lauantain kilpailuihin aikaisintaan perjantaina ja sunnuntain lajeihin aikaisintaan lauantaina.

Jo tehdyn varmistuksen saa muuttaa tai peruuttaa. Varmistuksen muutos tehdään siten, että peruutetaan aikaisemmin tehty varmistus ja tehdään uusi varmistus sähköisesti varmistussivun kautta. Varmistuksen peruuttaminen tehdään varmistuksen yhteydessä tulleen sähköpostin linkin kautta ja se tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua, eli määräaika on sama kuin milloin itse varmistaminenkin voidaan viimeistään tehdä.

Jos lajissa on alkuerät ja loppukilpailu, loppukilpailuun ei tarvitse tehdä uutta osanoton varmistusta. Jos kuitenkin joukkue haluaa vaihtaa juoksujärjestystä loppukilpailuun, on uusi osanoton varmistus tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen loppukilpailun alkua. Vaikka käytännössä koko joukkueen voi vaihtaa, ei kuitenkaan voi ottaa urheilijoita saman seuran jo varmistetusta joukkueesta. Esimerkiksi alkueriin osallistuneesta 2-joukkueesta ei voi enää nostaa juoksijaa 1-joukkueeseen.

Mikäli joukkueelle tulee tarve vaihtaa juoksijaa varmistusajan umpeuduttua, on se mahdollista vain kilpailun lääkärin varmentaman lääketieteellisen syyn perusteella. Jos juoksijan vaihtamiselle tulee tarve varmistusajan päättymisen jälkeen, yhteyden kilpailun lääkäriin saa kilpailukanslian kautta

HUOM! Kaikki muutokset varmistuksiin varmistusajan päättymisen jälkeen tapahtuvat vain kilpailukansliassa kirjallisesti.

 

Osanotto-oikeus

Joukkueen juoksujärjestystä vahvistettaessa on huomioitava mestaruuskilpailusäännöissä esitetyt säännöt osanotto-oikeudesta:

Urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin (pl. kävelyviestit).

Miesten ja naisten sarjojen viesteihin voi osallistua vuonna 2024 vähintään 14 vuotta täyttävä urheilija.

Sarjoissa M/N 17–19 pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2024 täyttää vähintään 14 vuotta.

15-vuotiaiden sarjoissa pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä kuulua 14- tai 15-sarjaan. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2024 täyttää vähintään 12 vuotta.

Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään:

4 x 400 m ja 4 x 300 m

4 x 800 m, 3 x 800 m ja DMR

4 x 100 m aj. ja 4 x 80 m aj.

Kisakanslia

Kilpailukanslia palvelee Kameleonten hallin sisällä, lämmittelyradan kahvion puoleisessa päädyssä.

Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:

pe 6.9. klo 16–21, la 7.9. klo 8–19 ja su 8.9. klo 8–18

Kilpailukanslian puhelinnumero: 0400 890760 (HUOM: tämä nro käytössä vain perjantaista 6.9.2024 alkaen!!)

Seuramateriaali

Seuramateriaali on noudettavissa kilpailukansliasta. Seuramateriaali sisältää joukkueittain lajitellut kilpailunumerot, urheilija- ja huoltajakortit, sekä ennakkoon tilatut ruokaliput.

Ilmaisen sisäänpääsyn takaavia huoltajakortteja jaetaan seuroittain SUL:n ohjeistama määrä. Seuran edustaja noutaa kerralla kaikkia seuran joukkueita koskevan materiaalin.

joukkueiden määräkortteja
1–52
6–104
11–206
21–308
yli 3010

Mikäli seuran edustaja tulee hakemaan seuramateriaalia vasta lauantaina tai sunnuntaina, jolloin stadionin porteilla on kulunvalvonta päällä, olkaa tästä etukäteen yhteydessä kisakansliaan 0400 890 760 – seuran edustajalle toimitetaan portille kertaluonteisen kulkuluvan, jonka avulla hän pääsee kulkemaan portilta kilpailukansliaan.

Kilpailunumerot

Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata.

Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua kilpailuun. Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.

Lämmitelyalue

Lämmittelyalueena toimii Kameleonten Arenan yleisurheilualue. HUOM: muut hallin tilat ovat muiden lajien käytössä, eikä niille saa mennä!

Call Room

Call Room aikataulu julkaistaan kun lopullinen aikataulu on vahvistettu ilmoittautumisajan päätyttyä!

Call Room – kokoontumispaikka sijaitsee harmaassa teltassa joka on lähellä 100m lähtöpaikkaa.

Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen kokoontumispaikalle tai kilpailukentälle on kielletty. Kentälle on sallittua ottaa mukaan vain piikkaripussi ja juomapullo. Myös kaikkien elektronisten laitteiden vieminen kentälle on kielletty. Kokoontumispaikka ei ota säilyttääkseen urheilijoiden tavaroita.

Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa WA:n sääntöjä (hyvän maun mukaiset).

Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkareiden piikkien oikean kokoiset. Huom! Kilpailussa valvotaan satunnaisesti myös kesällä 2020 voimaan tullutta WA:n kenkäsääntöä. Lisätietoja: TÄÄLTÄ

Lisätietoa lipuista saat liput-sivulta.

Liput-sivulle

Täällä mm. protestiohjeet, lajikohtaiset lisäohjeet, jatkoonpääsyt, ensiapu

Varustepalautus, poistuminen ja mixed zone

Lajin päätyttyä kaikki kilpailijat poistuvat kentältä mixed zonen kautta, mikä sijaitsee maalin jälkeen etukaarteessa radan ulkopuolella.

Varustepalautus toteutetaan koreilla. Urheilija riisuu verryttelyasunsa lähtöpaikalla koriin ja korit toimitetaan järjestäjän toimesta Mixed Zonen vieressä sijaitsevaan telttaan.

Mixed zonessa medialla on mahdollisuus haastatella urheilijoita, ja siellä on mahdollista myös dopingtestaukseen kutsumiset.

Pukuhuoneet ja peseytyminen

Pukuhuoneet sijaitsevat pääkatsomorakennuksen alla, sisäänkäynti ulko-ovista. Naiset pukukopit nro 1 ja 2, miehet pukukopit nro 3 ja 4.

Lajikohtaisia lisäohjeita

4000 metrin (DMR) viestin osuudet: 1200 m, 400 m, 800 m ja 1600 m.

Sekaviestin juoksujärjestys: nainen-mies-nainen-mies.

Alkueriä käytetään vain pika- ja aitajuoksuviesteissä sekä 4 x 300 m viesteissä.

Kävelyviesteissä on käytössä 60 minuutin ajanottoraja.

4 x 400 m viestissä joukkueiden ranking tehdään perustuen kuluvan ja edellisen kauden seuran joukkueen parhaaseen 4 x 400 m viestin tilastoaikaan. Merkitsevää on siis kahden kauden tulokset.

Tuomarineuvostolla on kuitenkin mahdollisuus tehdä muutoksia seurojen ranking-järjestykseen, mikäli seuran joukkueen tilastoaika edelliseltä kaudelta ei vastaa seuran joukkueen kuluvan kauden kokoonpanon tasoa. Kutakin seuraa kohden katsotaan paras aika, eli käytännössä näin määräytyy seuran ykkösjoukkueen rankingjärjestys.

Seurojen mahdolliset kakkosjoukkueet juoksevat pääsääntöisesti muussa kuin ns. kuumassa erässä. Tuomarineuvosto voi tehdä poikkeavan päätöksen, jos seurojen joukkueiden voimasuhteet niin selkeästi edellyttävät.

Jatkoonpääsy alkueristä

4 x 100 m ja 4 x 300 m

EriäQq
232
322
414
513

Jos alkueriä on kuusi (6) tai enemmän, juostaan kaksi tasa-arvoista finaalierää. Finaaliin pääsevät erävoittajat ja loput aikojen perusteella. Erät jaetaan alkuerien aikojen perusteella.

Aitajuoksuviestit

Loppukilpailu juostaan kahtena eränä, joissa on mukana alkuerien kahdeksan nopeinta joukkuetta. Loppukilpailun tulokset ratkaistaan aikojen perusteella.

Osuusajat

Osuusajat otetaan ainoastaan 400 m, 800 m ja DMR-viesteissä.

Teipin käyttö (kohta TR 24.4. (kv. säännöt s. 149)

Kun viestikilpailu juostaan osan matkaa tai kokonaan omia ratoja pitkin, kapulaa odottava kilpailija voi asettaa yhden tarkistusmerkin oman ratansa pintaan käyttäen itsekiinnittyvää teippiä, kooltaan enintään 5 cm x 40 cm, ja joka väriltään selvästi erottuu radan kiinteistä merkinnöistä eikä aiheuta sekaannuksia. Mitään muita tarkistusmerkkejä ei saa asettaa. Tuomareiden on ohjeistettava urheilijat noudattamaan tätä sääntöä ja tarvittaessa poistamaan säännön vastaiset merkkaukset. Jos urheilija ei noudata ohjeita, tuomarin tulee itse poistaa ylimääräiset tai väärät merkinnät.

HUOM. Vakavissa tapauksissa voidaan soveltaa sääntöjä CR18.5 ja TR7.2.

Protestit

Mahdolliset vastalauseet jätetään kilpailukansliaan. Vastalauseet on jätettävä 30 min kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkaisemisesta. Vastalauseen jättämisen yhteydessä on maksettava protestimaksu (50 €, vain käteismaksu), joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tulostaulu

Kilpailussa on käytössä sähköinen tulostaulu. Viralliset tulokset tulevat pdf-tiedostona live-tuloksien yhteyteen. Pdf-tuloksissa lukee selvästi julkaisuaika, josta protestiaika alkaa.

Palkintojenjako

Palkintojenjaot suoritetaan stadionin pääkatsomon ja Kameleonten hallin välisellä kentällä.

Palkintojenjaossa on mukana seuramitalia saamassa joukkueen valmentaja ja/tai seuran edustaja. Palkintojenjaot toimitetaan oman aikataulun mukaisesti – aikataulu löytyy täältä.

Kokoontuminen 5 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä aikaa palkintojenjaon läheisyydessä.

Videovalvonta

Kilpailutapahtumia valvoo myös videotuomari.

Ensiapu

Ensiapuhenkilöstö päivystää kentällä ja heille on varattu huone stadionin sisätiloista pukuhuonekäytävältä. Yhteys kilpailulääkäriin otetaan ensiavun kautta (paitsi tilanteissa, joissa joukkueella on tarve vaihtaa juoksija varmistusajan päättymisen jälkeen, yhteys kilpailulääkäriin kilpailukanslian kautta).